Chyť mě, jestli to dokážeš (2024)

Stan Redding, Frank W. Abagnale. Kompletní audiokniha. Překlad David Petrů. Režie Martina Frejová Krátká.

Čte Václav Neužil II.

Natočeno 2024. Vydal OneHotBook 9. 9. 2024 (MP3, katalogové č. AK259; EAN 8594169482590, celková délka nahrávky 9 hodin 40 minut). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.:  Skutečný příběh toho nejtroufalejšího lháře a podvodníka v dějinách. Zločincům obvykle nefandíme, ale Frankovu stylu nikdo neodolá!

Každý dostihový sázkař vám řekne, že nejjistější způsob, jak zůstat švorc, je sázet na mladé klisničky. Dívky, s nimiž Frank Abagnale chodil, do téhle kategorie spadaly a přišly ho na pěkné jmění. Kdykoli vyčerpal zdroje, začal vypisovat nekryté šeky. Bylo to snadné, až příliš snadné. Frank byl už od útlého dětství přesvědčivý lhář a postupem let se z něho stal švindlíř a pozér omračujících schopností. Neváhal si vyrobit několik vysokoškolských diplomů a vydávat se za experta v rozličných profesích – lékaře, učitele či piloty nevyjímaje. Už v necelých jednadvaceti byl milionářem, přičemž vše, až do posledního centu, ukradl a povětšinou zase rozházel za světské radovánky. Stal se jedním z nejhledanějších zločinců na čtyřech kontinentech a policie i novináři ho popisovali jako jednoho z nejmazanějších padělatelů, podvodníků a zlodějů 20. století. Coby podfukáře hodného sošky Oscara.

Abagnaleovy memoáry vylíčené s humorem a nadsázkou se staly mezinárodním bestsellerem. Režiséra Stevena Spielberga inspirovaly k úspěšné filmové adaptaci s Leonardem DiCapriem a Tomem Hanksem. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)