Rozhovory Jonáše Zbořila – Jan Vojtko: Náš mozek se potřebuje k někomu vztahovat (2024)

Připravil Jonáš Zbořil.

Hovoří terapeut Jan Honza Vojtko, autor knihy Prostě vztahy.

Natočeno 2024. Webová premiéra 16. 9. 2024 (Seznam Zprávy, 9:45 h.; 66 min.).

Lit.: Zbořil, Jonáš: Vojtko: Intimní vztahy nejsou všechno. I single lidé mohou žít šťastně. In web Seznam Zprávy, 16. 9. 2024 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: „Věřím, že se můžeme rozvinout. Mozek má neuvěřitelné kapacity,“ říká věčně optimistický terapeut Honza Vojtko. V rozhovoru pro Seznam Zprávy mluví o tom, jak pečovat o vztah k sobě samém i o vzrůstajícím trendu singles.

Terapeut Honza Vojtko letos vydal svou třetí knihu, ve které se věnuje vztahům. V předešlých titulech se věnoval hlavně intimnímu soužití, v nové knize Prostě vztahy ale vysvětluje, že člověk je společenský tvor, jehož mozek se neustále potřebuje k něčemu vztahovat, ať už je to svět, bůh, rodina, věci, zvířata. A vztahujeme se i sami k sobě.

„Sebeuvědomění se neustále rozvíjí. Pořád musíme čelit věcem, se kterými se musíme popasovat,“ vysvětluje v rozhovoru Vojtko. Proč tvrdí, že i single lidé mohou být plnohodnotně šťastní? (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)