Česká jízda – Povodně zvládáme dobře. Záchranáři, semknutá společnost i většina politiků (2024)

Připravili  Vratislav Dostál, Vojtěch Kristen.

Natočeno 2024. Webová premiéra 17. 9. 2024 (Info.cz, 6:00 h.; 30 min.).

Lit.: Dostál, Vratislav – Kristen, Vojtěch: Povodně zvládáme dobře. Záchranáři, semknutá společnost i většina  politiků. A Babiš nemá co říct. In web Info.cz, 17. 9. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Nová epizoda podcastu České jízdy má dvě témata: povodně a volby. A taky jejich souvislost. Protože zatímco některým politikům může způsob, jakým krizovou situaci zvládali, ve volbách pomoct, pro jiné to může mít přesně opačný efekt. A pozoruhodné v této souvislosti je několik dnů dlouhé a naprosto nevídané mlčení Andreje Babiše.

„Kdyby měl pocit, nutkání nebo potřebu, kdyby viděl, že je potřeba něco kritizovat, tak do nich jde,“ upozorňuje Vráťa. Podobně to vidí Vojta. I on si všímá, že Babiš a jeho okolí vládu jindy kritizuje za úplně všechno, co dělá – nyní o nich ale několik dnů nebylo slyšet.

Znamená to tedy, že vláda odvedla svou práci během povodní dobře? Těžko říct, podle Vráti bude ale zajímavé sledovat, jak s tím nejsilnější politická síla v zemi a její zástupci naloží ve zbývajících dnech před volbami. „Že by mlčeli celou tu dobu, to si moc představit neumím.“

Vojta se nicméně domnívá, že mezi hejtmany jsou také zástupci hnutí ANO, a že na ně možná vedení strany nechtělo upozorňovat. „Uvést mohu Radima Holiše ze Zlínského kraje, který byl ve srovnání třeba s hejtmanem Jihočeského kraje Martinem Kubou z ODS naprosto neviditelný.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)