Best Lawyers – Petra Budíková a Jakub Šotník (2024)

Připravil Jaroslav Kramer.

Hovoří Petra Budíková a Jakub Šotník.

Natočeno 2024. Webová premiéra 16. 9. 2024 (Info.cz 10:23 h.; 42 min.).

Lit.: Kramer, Jaroslav: Nejsme jen daňaři. Chceme růst v oborech, které se mohou stát hlavním poradenským proudem, říkají Petra Budíková a Jakub Šotník z Rödl & Partner. In web Info.cz, 16. 9. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Proč je tým advokátní kanceláře Rödl & Partner tak úspěšný v daňových sporech? Nakolik sleduje módní vlny v advokacii? A jak se do fungování české kanceláře promítá německý původ její matky? Hosty dalšího dílu podcastové série Best Lawyers, která představuje partnery předních tuzemských advokátních kanceláří, jsou Petra Budíková a Jakub Šotník, nedávno povýšení partneři advokátní kanceláře Rödl & Partner.

Advokátní kancelář Rödl & Partner je jednou z divizí stejnojmenné mezinárodní poradenské společnosti. Oba hosté nového dílu podcastu Best Lawyers jsou relativně čerstvými partnery zastřešující poradenské firmy Rödl & Partner. Stalo se tak letos v červenci v rámci první vlny jmenování nových partnerů od roku 2016. Do nejvyššího patra firemní hierarchie vstoupila pětice dosavadních associate partnerů, vedle Petry Budíkové a Jakuba Šotníka to jsou znalec Martin Koldinský, daňový poradce Petr Tomeš a auditor Radim Botek.

Roční tržby advokátní kanceláře atakují 150 milionů korun, což ji řadí do první dvacítky na českém trhu. Právě zázemí konzultantů, byznysových poradců či účetních v rámci jedné skupiny vytváří podle Jakuba Šotníka nejen potenciál nejrůznějších synergií, které jsou zajímavé z pohledu klientů, ale také by na nich měl stát budoucí růst celé skupiny.

Přestože se Rödl & Partner dlouhodobě snaží profilovat jako poskytovatel komplexních služeb, podle Jakuba Šotníka ve vnímání trhu zůstává nejvýraznější poradenství v oblasti daňového práva, ve kterém se ostatně také kancelář cítí nejsilnější. Podle Petry Budíkové ale panuje v celé skupině i uvnitř samotné advokátní kanceláře velmi efektivní spolupráce. „Znakem naší advokátní kanceláře je hodně velká stabilita jednotlivých týmů, které si rozdělují klienty. Velmi rádi spolupracujeme napříč týmy, nesledujeme jen čísla, ale usilujeme o zachování dobrých mezilidských vztahů,“ říká advokátka. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)