Zvěsti (2024)

Aleš Novotný. Kompletní audiokniha. Režie a zvuk Daniel Tůma. Mix a mastering Tomáš Nykl. Hudba Karpof Brothers. Ilustrace Leny Vítková. Grafiku podle knižní předlohy adaptovala Jana Rybová. Produkce AudioStory. Supervize Alena Brožová.

Čte Jiří Suchý z Tábora, Viktor Kuzník, Martha Issová, Klára Suchá, Vojtěch Hájek, Petr Neskusil, Ludmila Rašilovová a Hynek Hoppe.

Natočeno 2024 (studio Karpofon, Audiostory). Vydala Euromedia Group, a. s. – Témbr, září 2024 (MP3, EAN 8596434017834; celková délka 9 hod. 30 min.). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Nevlastní bratři Kryštof a Tomáš nedovedou najít společnou řeč, Karin pochybuje o lásce ke svému majetnickému příteli, Julián se trápí nevěrou rodičů, Matyáš tají před ostatními svůj vztah a Daniela se jen snaží zapomenout… Před půl rokem bylo v nedalekém lomu nalezeno tělo jejich spolužáka Erika. Policie vyšetřovala vraždu, pachatele ale nedopadla. Nešťastná událost se ze všech nejvíc podepsala na Erikově bratrovi Matyášovi. Když dojde ve městě k další tragédii, nikomu není jasné, zda se tentokrát jednalo o nehodu, či neúspěšný pokus o další vraždu. Mohlo by to nějak souviset s Erikovou smrtí? Co když je za ni odpovědný někdo, koho znají, někdo, koho považují za přítele? A co se tehdy v lomu opravdu stalo? 

Nikdo z nás přesně nezná okamžik, kdy zemře. Ten moment, kdy jsme ještě součástí světa – a pak najednou… nejsme součástí ničeho. Všechny samozřejmosti přestanou existovat. Smrt nezajímá, jestli má dotyčný neposkvrněnou duši nebo čisté srdce. Ano, smrt byla, je a bude imunní vůči všemu a všem. Bez výjimky. Erik kdysi četl, že průměrný člověk za svůj život sedmsetmilionkrát zamrká, do svých plic nabere tři sta patnáct milionů litrů vzduchu a jeho srdce zvládne tři miliardy tepů. Tehdy netušil, že on k těm průměrným lidem patřit nebude.

Varování: Audiokniha se věnuje citlivým tématům, která mohou být pro posluchače znepokojivá. (anotace)

ALEŠ NOVOTNÝ se narodil ve Valticích na jižní Moravě. Vystudoval Střední školu pro knihkupce a nakladatelské pracovníky v Brně a později i obor geologie na Masarykově univerzitě. Psaní se věnuje od svých třinácti let a svou první „knihu“ napsal o rok později. Tehdy se jednalo o fantasy příběh pro děti. Dnes má ale v oblibě zejména kriminálky, horory a thrillery. Je velkým fanouškem Gillian Flynnové, Anthonyho Horowitze, R. L. Stina a J. K. Rowlingové. Debutoval young adult thrillerem Pamatuj na smrt (Yoli, 2019). Zvěsti jsou jeho druhým románem.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)