Smějící se bestie (2024)

Vilém Koubek. Kompletní audiokniha. Koncept Kateřina Višinská. Režie Martin Stránský, Kate Hamsíková, Štěpán Škoch. Zvuk a střih Kate Hamsíková. Hudba Štěpán Škoch. Mastering Štěpán Škoch. Grafiku podle knižní předlohy adaptovala Jana Rybová. Produkce Kateřina Višinská.

Čte Martin Stránský.

Natočeno 2024 (studio All Senses Production s. r.o.). Vydala Euromedia Group, a.s.– Témbr,  září 2024 (MP3, EAN 9788024299464; celková délka 8 hod. 47 min.). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Druhý noirový příběh z Odpočinku nasáklého depresí Druhé šance jsou velmi vzácné, Vincent Krhavý však jednu takovou dostane. Otázkou ovšem je, zda za odměnu, či za trest. Dluží totiž lidem, kteří jej rozhodně nenechají z Odpočinku jen tak odejít, ba co hůř — přinutí ho zapojit se do chodu tamní společnosti. Poučený předchozími chybami a pronásledovaný stíny svých dřívějších rozhodnutí se Vincent tentokrát pokusí vyhýbat problémům.

Poslušně přijme novou práci a snaží se nevzbuzovat pozornost, dokud se mu nenaskytne příležitost z Odpočinku uprchnout. Jenže podivné a brutální vraždy na sebe nenechají dlouho čekat a jejich strůjce se postará o to, aby je usedlý detektiv nemohl ignorovat. Chtě nechtě se Vincent musí opět vyzbrojit alkoholem, cigaretami a nebetyčným cynismem. Jedině s takovouto výbavou — a v neposlední řadě též s pomocí fanynky detektivních seriálů Mae a všetečné kočky Lžičky — má šanci dopadnout psychopatického vraha, který mu zbytečně komplikuje život…

„Zábavný potenciál knihy je založen na primární touze ukázat vztyčený prostředníček systému (kapitalismu stejně jako absurdnímu světu sociálních sítí, posedlých honbou za „lajky“) i za cenu sebezničení – pokud to sebezničení podstoupí někdo jiný. V tomto ohledu je čtení Smějící se bestie až terapeutický zážitek.“  (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)