Zlatá láska – Uršula a František Volfovi (2024)

Připravil Patrik Rozehnal.

Hovoří František Volf a Uršula Volfová.

Připravilo Brno v roce 2024. Premiéra 23. 9. 2024 (ČRo Brno, 41 min.).

Lit.: djo – Rozehnal, Patrik: Manželé Volfovi: Líbila se mi a byla temperamentní. A to je pořád, říká s láskou František o Uršule. In web ČRo Brno, 23. září 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Uršula a František Volfovi ze Srbské Kamenice brzy oslaví diamantovou svatbu. Poznali se před 63 lety. Stačil pohled, láska k tanci a dvě srdce.

Františkovi bylo osmnáct, měl po maturitě a chodil do práce. Ve volném čase rád tancoval. Jednoho zářijového dne roku 1961 se s kamarády vydal z Chlumce na Ústecku do Chabařovic na taneční zábavu. „Tehdy se chodilo na čaje. A tam jsem poznal takovou okatou holku, která se mi zamlouvala,“ vypráví. „Byla temperamentní, a to je dodnes. Až jsem někdy zpocenej.“

„František mě vyzval k tanci a my pořád tančili. Často jsme chodili na čaje a stihli jsme i plesy. Vždycky jsme s tancem na parketu začínali i končili my dva,“ usmívá se Uršula. „Já byla taková potvůrka. Šel mě třeba doprovodit, tam jsme se pusinkovali, ale to bylo všechno. Schválně jsem ho zdržovala, aby mu ujel autobus, jestli si ho nechá ujet. Tak jsem poznala, že mě má opravdu rád.“ (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)