Host Lucie Výborné – David Košťák a Martina Jindrová (2024)

Hosty jsou David Košťák, dramatik a autor podcastové série Odcizení a Martina Jindrová, herečka. Pětidílný psychothriller Odcizení o krádeži identity poslouchejte od 30. září na Radiu Wave. David Košťák je jeho autorem a Martina Jindrová je představitelkou jedné z postav. Jak moc je pro dnešní generaci dvacetiletých zásadní kybernetický prostor a jeho nástrahy? Jak moc o nich vědí? A jak dramaticky může jejich život ovlivnit, když jim někdo odcizí identitu? Moderuje Lucie Výborná.

Natočeno 2024. Premiéra 1. 10. 2024 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:06 h.; 33 min.).

Lit.: jkh – Výborná, Lucie: Sci-fi dokáže zhmotnit naše úzkosti. Co kdyby ožilo mé lepší já, zajímalo režiséra série Odcizení. In web ČRo 1 Radiožurnál, 1. říjen 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: V každé hře si najdu téma, se kterým souzním, říká herečka Martina Jindrová. „Nechci nikoho poučovat, chci se o věcech bavit,“ dodává režisér David Košťák.

Uspěchaný svět blízké budoucnosti v podcastové sérii Odcizení stojí na sociálních kreditech a zprostředkovávání zážitků. Co se stane, když v něm hlavní hrdina přijde o svou virtuální identitu? „Každý se snažíme skrze sociální sítě hlídat, abychom působili jako lepší lidi. A já jsem si chtěl představit, jak by vypadalo, kdyby se opravdu zhmotnilo mé ego,“ nastiňuje režisér David Košťák. Zabil by své „lepší já“? A čím je rozhlasová hra pro herečku Martinu Jindrovou svobodná? (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)