Kalouskův odchod jako signál? (2024)

Ondřej Konrád. Komentář.

Natočeno 2024. Premiéra 3. 10. 2024 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Konrád, Ondřej: Ondřej Konrád: Kalouskův odchod jako signál? In web ČRo Plus, 3. říjen 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Možná měl zakladatel TOP 09 své sbohem straně už dlouho naplánované na přelom září a října. Nicméně do toho vpadla vládní polízanice s odchodem Pirátů z vlády, doprovázená jejich emotivní tiskovou konferencí, po které se zdá případná budoucí spolupráce mezi nimi a ODS spíš zablokovaná.

I když čas jistě bude hrany milosrdně obrušovat a bůhví, co vzejde z voleb na podzim příštího roku. Ostatně Vít Rakušan už se stačil zmínit, že pravostředové subjekty budou Piráty potřebovat.

K čemuž se ovšem váže ona ohlášená rezignace Miroslava Kalouska na členství ve straně, kterou před 15 lety budoval. Od počátku s tím, že se jeho hlavní tváří stane Karel Schwarzenberg. Čili osobnost pro jistou část voličského spektra jednoznačně akceptovatelná. A netřeba celý soubor příčin jeho validity vypočítávat. Takže se bylo oč opírat.

Nebyl větší problém získat finance na kampaň a někdejší lidovecký šéf Kalousek také přetáhl do nové strany řadu bývalých kolegů z nejrůznějších regionů. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)