Pomiluj smrt (2024)

Veronika Fiedlerová. Kompletní audiokniha.

Čte Karolína Půčková.

Natočeno 2024. Vydalo Čti mi!, říjen 2024 (MP3, celková délka 4 hod. 2 min.). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.:  Rakousko-Uhersko, počátek dvacátého století. Ve městě Mährischfurt řádí psychopatický vrah, porcující lehké děvy. Právě sem přijíždí hledat službu Aloisie Margetzin, obyčejné děvče z horské vísky. Místo nadějných vyhlídek ji však hned první noc čekají potíže. Smrt se jí lepí na patu protézy a doprovází na každém kroku. Možná proto, že to není Luisa, kdo by se měl bát. Má totiž tajemství, s nímž se nikomu nesvěřila, a neví, jestli ji samotnou nezničí dřív, než to udělá Řezník. (anotace)

Veronika Fiedlerová (*1985) je rodačkou z Moravské Třebové. Vystudovala žurnalistiku a mediální studia na Univerzitě Palackého v Olomouci. Začínala jako úspěšná povídkářka v literárních soutěžích zaměřených na fantastiku. Její texty lze najít v antologiích Krajina háďat, Hlubiny města, Smečka, Kronika smrti, ve sborníku Sešívance: Druhý steh, v hororovém magazínu Howard či v e-zinu České detektivky. Knižně debutovala duchařskou detektivkou Pozdravy záhrobí, na něž navázala Ozvěnami záhrobí. Příběh pojišťováka a nekromanta Benedikta Klausnera se uzavřel románem Steny záhrobí. Publikovala rovněž dekadentní hororovou novelu Pomiluj smrt.

Karolína Půčková je divadelní a rozhlasová herečka, občasně působící v dabingu. Narodila se 8. 2. 1996 v Praze. Jako čerstvá absolventka začala svou hereckou praxi v Komorní činohře v titulní roli Bernardy Alby v představení Dům Bernardy Alby. Rozhlas je odmalička její vášní. V Českém rozhlase, kde působila rovněž jako elévka, spolupracovala například s režisérem Lukášem Hlavicou, Petrem Mančalem, Dimitrijem Dudíkem a Jaroslavem Kodešem. Co se týče dabingu, její hlas můžete znát především z dokumentů pro televizi Seznam.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)