Ptám se já – Jana Maláčová (2024)

Připravila Marie Bastlová.

Hostem Ptám se já byla předsedkyně SOCDEM Jana Maláčová.

Natočeno 2024. Webová premiéra 10. 10. 2024 (Seznam Zprávy, 11:40 h.; 31 min.).

Lit.: Bastlová, Marie: Komunistka Konečná je klíčový hráč, říká nová šéfka Sociální demokracie. In web Seznam Zprávy, 10. 10. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Sociální demokracie má od víkendu nové vedení. Stranu se pokusí ze dna zvednout exministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Na protest proti jejímu zvolení už odešli někteří bývalí ministři. Jaký má nová předsedkyně plán? (…)

Sociální demokraté si o víkendu zvolili novou předsedkyni. Dosavadního šéfa strany Michala Šmardu, který kvůli špatným volebním výsledkům znovu nekandidoval, vystřídá v čele SOCDEM bývalá ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

Na protest proti jejímu zvolení vystoupili ze strany někdejší ministři Tomáš Petříček a Petra Buzková. Nelíbí se jim směřování naznačené Maláčovou, která chce jít do sněmovních voleb se širokou levicovou koalicí. Vzorem pro ni je francouzské levicové uskupení Nová lidová fronta (NFP). (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)