Ptám se já – Petr Mudra (2024)

Připravila Marie Bastlová.

Hostem Ptám se já byl starosta České Vsi Petr Mudra (STAN).

Natočeno 2024. Webová premiéra 12. 10. 2024 (Seznam Zprávy, 15:00 h.; 31 min.).

Lit.: Bastlová, Marie: Pozemky od státu jsou nepoužitelné, říká starosta zdevastované České Vsi. In web Seznam Zprávy, 12. 10. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Česká Ves na Jesenicku patří mezi místa nejhůře postižená letošní povodní. Řeka Bělá zničila téměř 90 procent území obce. Pryč jsou silnice, mosty, těžce poničená je místní škola i mnoho obydlí. Jak místní rekonstrukci zvládají?

(…) Měsíc po povodních, které se prohnaly Českem, se katastrofálně postižené obce na Jesenicku a Šumpersku jen pomalu vracejí k normálnímu životu. I proto na žádost Olomouckého kraje vláda prodloužila do poloviny listopadu stav nebezpečí. Pro obce, které před sebou mají další dlouhé týdny a měsíce prací na obnově domů, silnic nebo škol, to znamená rychlejší přístup k potřebné pomoci.

Podle Petra Mudry (STAN), starosty České Vsi na Jesenicku, radnice i místní lidé postižení záplavami kromě peněz stále vítají a potřebují pomoc dobrovolníků, ale i odborníků. V regionu chybí stavaři a technici, kteří by poradili s rekonstrukcí zničené infrastruktury. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)