Rozhovory Jonáše Zbořila – Dylan Moran (2023)

Podcast připravil Jonáš Zbořil.

Natočeno 2023. Webová premiéra 4. 4. 2023 (Seznam Zprávy, 8:00 h.; 10 min.).

Lit.: Zbořil, Jonáš: Dylan Moran: Vztah je jako tanec dvou sopek. Jako Češi byste to měli vědět. In web Seznam Zprávy, 4. 4. 2023 (článek + nahrávk k poslechu) – Cit.: Radost potřebujeme víc než kdy dřív, říká irský komik Dylan Moran. V úterý večer vystoupí v pražském Kongresovém centru. (…)

V Česku se proslavil jako zapšklý, podivínský knihkupec ze seriálu Black Books. Teď se irský komik Dylan Moran vrací do Prahy s novou stand-up show nazvanou We Got This. Víno vyměnil za jógu, ale v humoru si žádné hranice nedává. (…)

„Život je nekonečně zábavnější, když mu nedáváme pravidla,“ říká komik. Rozhovor pro Seznam Zprávy natáčíme po telefonu na vzdálenost skoro dvou tisíc kilometrů, Moran má hlasitý odposlech a rozjařenou náladu, já ležím v posteli s trémou a horečkou. (…)

Komik působí po telefonu stejně výstředně jako jeho nejslavnější výtvor: věčně rozcuchaný antikvář Bernard Black. Nechce si povídat o povrchních věcech, jako je obsah jeho show, raději filozofuje. Mluví o naší obsesivní potřebě mít všechno pod kontrolou, že rebel je dnes ten, kdo se nebojí být sám sebou, ale také o tom, že dnešní svět je plný úzkosti a potřebuje radost víc než kdy dřív. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)