Piráti na rozpacích (2024)

Ondřej Konrád. Komentář.

Natočeno 2024. Premiéra 15. 10. 2024 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Konrád, Ondřej: Ondřej Konrád: Piráti na rozpacích. In web ČRo Plus, 15. říjen 2024 (článek + nahrávka k poslechu).  – Cit.: Uvnitř České pirátské strany se možná uvažovalo o variantě odchodu z vlády. S dostatečným předstihem, aby to těsně před volbami nevypadalo moc vypočítavě. A také s uvěřitelnou záminkou. Kterou jim nakonec poskytl premiér odvoláním předsedy Bartoše z ministerského postu. Ale Piráti na to zjevně nebyli připraveni, reagovali chaoticky. Což je stav, ze kterého se patrně ještě nevymanili.

A kupříkladu místopředsedkyně Sněmovny Olga Richterová pokračuje v dikci nešťastné tiskové konference ihned po Bartošově pádu, prohlášením, že už není důvod mlčet o propojení ODS s byznysem.

Což leckoho nepříjemně překvapuje, a to z prostinkého důvodu: Tři roky Piráti mlčeli a najednou se rozpovídají. Jako nějaký zhrzený životní partner. Na frak tím dostávají i další vládní strany, pokud údajné nikdy neopuštěné kmotrovství občanských demokratů přehlížejí. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)