Z tvorivej dielne Rádia Litera – Každý deň k nám chodí život (Z tvůrčí dílny Rádia Litera – Každý den k nám chodí život, 2024)

Pořad připravila Eva Kopecká.

Hovoří spisovatelka Dáša Kinik. Dále účinkují Tomáš Bartoněk a Lenka Libjaková.

Natočeno 2024. Repríza 22. – 28. 10. 2024 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: Šaráková, Lucia: Príbeh otca a syna, manželov i Ludwiga van Beethovena. Téma týždňa. In web SRo 8 Rádio Litera, 20. 10. 2024 (článek). – Cit.: Tento týždeň bude v Rádiu Litera o rozhlasových tipoch našich verných poslucháčov a o našich dramaturgických objavoch dlho nevysielaných hier. Všetko bude v našom rádiu znieť po prvýkrát. Rozvinie sa paralelne viacero pôsobivých príbehov – osud autoritatívneho otca a jeho syna, príbeh milujúcich sa manželov, ženy s nádorovým ochorením, ale aj osud Ludwiga van Beethovena, či Ábela a Joaquina. (…)

Každý deň k nám chodí život – to je názov knižného debutu kostýmovej výtvarníčky Dáše Kinik. Táto ilustrovaná kniha vznikla za účelom rozlúčky pozostalého so zosnulým. Vďaka osobnej skúsenosti ju autorka vytvorila ako nástroj, ktorý môže pomáhať pri spracovaní emócií spojených s úmrtím a so stratou blízkej osoby. Zároveň ponúka bezpečný priestor na spracovanie tejto témy. Dôležitou súčasťou publikácie sú maľby, ktoré sprevádzajú text a podporujú celý proces. Knihu vám bližšie predstaví Eva Kopecká v rozhovore s autorkou Dášou Kinik. Ďalej účinkujú Tomáš Bartoněk a Lenka Libjaková. Uvádzame v premiére v rámci vyklu Z tvorivej dielne Rádia Litera. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)