České temno (2023)

Antologie českých hororových povídek. Miroslav Pech, Otomar Dvořák, Vladimír Pospíchal, Argonantus, Svatopluk Doseděl, Alexandra Haverská, Pavel Renčín, Anna Šochová, Ondřej Kocáb, Honza Vojtíšek, Renata Bočková, Božena Čechalová, Hanina Veselá, Petr Boček, Lenny Ka, Kristina Haidingerová. Hudba Arthemion. Cover art Jiří Dvorský. Autor coveru Michal Březina. Redakce Kristina Haidingerová.

Čte Martin Čevora.

Natočeno 2023. Vydalo Čti mi! a Golden Dog v roce 2023 (MP3 / 1 audiokarta, celková délka 17 hod. 33 min.). Ukázka k poslechu zde.

Obsah: Miroslav Pech: Zuby – Otomar Dvořák: Hagen – Vladimír Pospíchal: Hlad -  Argonantus: Revenant Rappoltštejnský -   Svatopluk Doseděl: Batalión – Alexandra Haverská: Semper imperfectus? – Pavel Renčín: Skokani – Anna Šochová: Autobus – Ondřej Kocáb: Zatracenej – Honza Vojtíšek: Zahrada – Renata Bočková: Netvor – Božena Čechalová: Počítání rukou – Hanina Veselá: Člověk v kůži vázaný – Petr Boček: Přístěnek – Lenny Ka: Ti, co neumírají – Kristina Haidingerová: Synek.

Pozn.: Představuje se vám kniha, která chce mapovat český horor v jeho posledních dvaceti letech. Najdete zde jména, která znáte, ale i taková, s nimiž se setkáváte poprvé. A rozhodně o nich nebudete slyšet naposledy. Kristina Haidingerová dala dohromady reprezentativní sborník českého hororu, který vám představí šíři záběru českých autorů. Ano. Český horor skutečně existuje a je bohatý.

Tajemno a temnota. Obojí stejnou měrou láká jako děsí. Vyprávění plná přízraků, netušených hrůz, napětí, zoufalství i naděje odpradávna přitahují. V této bohatě ilustrované antologii, která vzdává hold domácím klasikům žánru, najdete příběhy inspirované sny, povídačkami i skutečnými událostmi, a hlavně českou kotlinou. Kniha České temno přináší průřez tuzemským literárním hororem za posledních dvacet let a představuje jak nejvýraznější autory žánru, tak i jeho nové tváře. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)