On with Kara Swisher – Rachel Maddow and Billy Corben on Mobsters, Russia, Trump and the 2020 Election (S Karou Swisherovou – Rachel Maddow a Billy Corben o mafiánech, Rusku, Trumpovi a volbách 2020, 2024)

Moderuje Kara Swisher.

Hovoří Rachel Maddow a Billy Corben.

Natočeno 2024. Webová premiéra 7. 10. 2024 (Podcasts Apple, 9:00 h.; 68 min.).

Lit.: anonym: Rachel Maddow and Billy Corben on Mobsters, Russia, Trump and the 2020 Election. In web Podcasts Apple, 7. 10. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  How did a Ukrainian-born hustler help former President Donald Trump and his lawyer Rudy Giuliani dig up dirt on then-candidate Joe Biden and his son Hunter to influence the 2020 presidential election – a scheme that ultimately led to Trump’s first impeachment? That’s the question behind ‘From Russia with Lev’, a new doc from MSNBC’s Rachel Maddow that follows Lev Parnas, a Ukrainian-American from a less-than-savory background, who paid his way into the former president’s inner circle in 2016 and quickly became Trump’s “Ukraine guy.” Kara sits down with Maddow and director Billy Corben to discuss how Parnas gained access to then-POTUS Trump; the mission to take down Hunter Biden; Parnas’ role in the ousting of former US Ambassador to Ukraine, Marie Yovanovitch; and how he eventually came out on the other side of it all. (…)

Lit.: anonym: Co týden dal. Dokument: From Russia with Lev. In web HeroHero Kanárci v síti, 17. 10. 2024 (článek) – Cit.: (…)  Jak mafián narozený na Ukrajině, který pracoval pro ruskou mafii v New Yorku pomohl bývalému prezidentovi Donaldu Trumpovi a jeho právníkovi Rudymu Giulianimu shánět špínu na tehdejšího kandidáta Joea Bidena a jeho syna Huntera, aby ovlivnili prezidentské volby v roce 2020 – byl to podfuk, který nakonec vedl k Trumpovu prvnímu impeachmentu. Jak je něco takového vůbec možné?

To je otázka, která stojí za novým dokumentem „From Russia with Lev“ od Rachel Maddow a Billyho Corbena z MSNBC, který sleduje Lva Parnase, který si v roce 2016 zaplatil vstup do nejužšího kruhu bývalého prezidenta a rychle se stal Trumpovým „ukrajinským consigliere“.

Film dokumentuje Parnasův životní příběh od dětství v prostředí ruského organizovaného zločinu, až do blízkého okruhu lidí kolem Donalda Trumpa.

Součástí filmu jsou i vybrané pasáže z tajně pořízené nahrávky z večeře v Bílém domě, na které mimo jiné Trump na základě (smyšlených) informací od Parnase rozkáže, aby došlo k okamžitému odvolání americké velvyslankyně na Ukrajině Marie Yovanovitch.

Ruská mafie na Ukrajině, která chtěla odstranit chytrou velvyslankyni, byla “impressed”. Lev se stal gatekeeperem, člověkem, který kasíroval peníze za přístup k Trumpovi, z čehož měl Trump chtít podíl.

Pokud jste překvapení, nebo odmítáte příběhu Lva Parnase uvěřit tak vězte, že o vlivu ruské mafie na nejvyšší patra americké politiky Saša napsala už před čtyřmi lety knihu Krmit Démony.

A pokud nemáte čas, nebo se prostě nechcete na film dívat, tak doporučujeme tenhle rozhovor s oběma tvůrci v podcastu Kary Swisher. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)