Tonda, Slávka a kouzelné světlo (2024)

Jana Šrámková. Kompletní audiokniha.

Čte Ivana Uhlířová, Jan Cina.

Natočeno 2024. Vydalo Tympanum, říjen 2024 (MP3, celková délka 3 hod. 55 min.). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Podaří se zachránit dům před temným Géniem? Každá správná pohádka končí dobře, ale cesta k tomuto dobrému konci je tak dramatická a dobrodružná, že bude bavit nejen děti, ale i jejich (pra)rodiče.

Vypravěčem je jedenáctiletý Tonda, chlapec, který nechodí do školy, nemá kamarády a pokud se vzdálí z bytu, musí si na oblečení připnout červený provázek, protože je nemocný a rodiče o něj mají velký strach. Tondovi se takový život pochopitelně nelíbí, a když se do domu, kde s rodinou bydlí, přistěhuje holčička Slávka, která se s ním chce kamarádit, má z toho velikou radost. V domě však kromě lidských obyvatel bydlí i Génius, duch místa, který zde byl daleko dříve než všichni ostatní a má jeden důležitý rys – je právě takový, jací jsou lidé v domě. A lidé v tomto domě jsou na sebe už dlouhou dobu velmi zlí. Podaří se Tondovi a Slávce zachránit dům před temným Géniem, a dokonce Génia před ním samotným? Každá správná pohádka končí dobře, ale cesta k tomuto dobrému konci je tak dramatická a dobrodružná, že bude bavit nejen děti, ale i jejich (pra)rodiče. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)