Ranní Plus – Humanitární pomoc do Pásma Gazy, zvyšování platů politiků, sestavování vlády v Rakousku (2024)

Co musí svět udělat, aby se humanitární pomoc dostala do katastrofálních podmínek Pásma Gazy? A jak se situace na Blízkém východě změnila po smrti vůdců hnutí Hamás a Hizballáh? Jaké výsledky se dají očekávat od dnešní mimořádné schůze Poslanecké sněmovny k plánovanému zvyšování platů vrcholných politiků? Rakouský kancléř Karl Nehammer se pokusí sestavit vládu i přesto, že jeho strana volby před měsícem nevyhrála. Může uspět? Moderují Martina Mašková a Lukáš Matoška.

Hovoří Tereza Wyn Haniaková a další.

Natočeno 2024. Premiéra 24. 10. 2024 (ČRo Plus, 8:10 h.).

Lit.: edr – Mašková, Martina: V Pásmu Gazy není bezpečno nikde. Dodávky pomoci stojí a blíží se zima, kritizují Lékaři bez hranic. In web ČRo Plus, 24. říjen 2024 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Americký ministr zahraničí Antony Blinken znovu navštívil Izrael. Vládě Benjamina Netanjahua vzkázal, že se musí více snažit, aby se humanitární pomoc dostala k civilistům zvláště v severní části Pásma Gazy. OSN varuje před hladomorem a nedostatkem přístřeší před blížící se zimou. „Zima může být v Pásmu Gazy krutá a je potřeba se na to připravit,“ potvrzuje pro Český rozhlas Plus Tereza Wyn Haniaková, manažerka komunikace Lékařů bez hranic, která na Blízký východ jezdí. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)