Interview Plus – Alexandr Vondra (2024)

Alexandr Vondra, místopředseda ODS, europoslanec a bývalý český velvyslanec ve Washingtonu. Počítá Evropská unie s možností, že se do Bílého domu vrátí bývalý prezident Donald Trump? Bylo by Trumpovo vítězství špatnou zprávou pro evropský průmysl, zejména pro automobilky? Ptá se Petr Dudek.

Natočeno 2024. Premiéra 24. 10. 2024 (ČRo Plus, 11:34 h.; 25 min.).

Lit.: ert (= Erhart, Michael) – Dudek, Petr: Mezi arogantním chlapíkem a nezkušenou dámou volím Trumpa, který může probudit i Evropu, míní Vondra. In web ČRo Plus, 24. říjen 2024 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Výsledek amerických prezidentských voleb zůstává nejistý, poslední průzkumy ale přiznávají výhodu v klíčových státech Donaldu Trumpovi. Na jeho možný návrat do Bílého domu se připravuje i Evropská unie. „Před půl rokem jsem si několikrát stěžoval, že evropští lídři s Trumpovými lidmi nekomunikují. Pozoruhodné je, že jinak se chovali britští labouristé. Britové vědí, co mají dělat, a myslím, že už to pochopili i Francouzi a Němci,“ komentuje europoslanec Alexandr Vondra (ODS).

Také pro Česko je podle Vondry zásadní vztah se Spojenými státy nehledě na to, kdo stojí v jejich čele, sám ale před Kamalou Harrisovou preferuje Trumpa. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)