Co jsme to tátovi provedli? 1/9 (1987)

Roy Lewis. Dramatizovaná stereofonní četba z knihy anglického autora. Přeložil Jaroslav Kořán. Rozhlasová úprava a režie Pavel Linhart.

Osoby a obsazení: bratr Ernest (Jan Hartl), jeho družka Grizelda (Simona Stašová), bratr Osvald (Pavel Rímský), nevlastní bratr Alexandr (Marek Eben), táta Edward (Miloš Kopecký), máma Minison (Libuše Havelková), strýček Véna (Josef Větrovec), jeho družka tetička Angela (Ljuba Skořepová), tetička Pam (Eliška Balzerová), tetička Nelly (Jana Štěpánková). Dále účinkují Petr Březina, Jorga Kotrbová,  Daniela Šrajerová.

Natočeno v roce 1987 (1 díl cca 31 min.). Repríza 6. dílu 27. 5. 1989 (Vltava, 20:00 – 20:25 h.) v cyklu 3 x 60, a to stereo.

Pozn. 1: Uváděno také jako šestidílná četba.

Pozn. 2: Neobyčejně vtipné vyprávění o osudech neandrtálské tlupy-rodiny, na jejíž příbězích ilustruje vývoj lidstva. Ve vtipných paralelách s životem současných dětí a rodičů, s jejich mezigeneračními spory a neporozuměními sledujeme neúnavnou vynalézavost otce-neandrtálce v boji s nehostinnou přírodou při překonávání všech nástrah a překážek ve prospěch celého lidského rodu, které však vede ke vzbouření pragmatické mladé generace, jež se v zájmu vlastního prospěchu byla nucena poněkud naivnímu otci postavit velmi tvrdým způsobem. (anotace ČRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Děkuji vašemu týmu za znovuobjevení mé historické rozhlasové činnosti v řadách DRDS. Když se slyšíte znovu po třiceti letech a začnou se vám vybavovat repliky ze scénáře je to zvláštní pocit. Natáčení s Milošem Kopeckým byla opravdová zábava, skvělé tři týdny v karlínském studiu.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)