Historky z podsvětí aneb Dobrodružství bývalého řidiče metra 1/10 (2016)

Hana Lehečková. Četba na pokračování. Režie Lukáš Hlavica.

Účinkují David Novotný a Lukáš Hlavica.

Připravil Český rozhlas v roce 2016 (5 x 10 min.). Repríza 28. 11. – 2. 12., 5.-9. 12. 2016 v cyklu Příběhy, fantazie, dobrodružství (ČRo Rádio Junior); 27. 11. – 1. 12. 2017 (ČRo Rádio Junior, 18:10 h.).

Díly: 1. Případ ztraceného psa, 2. Zapomenutá pekárna, 3. Kočárek v ohrožení, 4. Podivné ticho na lince A, 5. Nebezpečná prkénka, 6. Tajemství půlnočního metra, 7. Pátrání po ukradené harmonice, 8. Válka o pětikorunu, 9. Láska ve stanici, 10. Začátky a konce.

Lit.: (anonym): První četba, u které o konci rozhodnete vy! In web ČRo 28. 11. 2016 (anotace). – Cit.: Připravte se na něco, co tu ještě nebylo! Na Rádiu Junior vám pustíme dobrodružný příběh a vy můžete hlasovat, jak má skončit! Historky z podsvětí aneb Dobrodružství bývalého řidiče metra vysíláme každý všední den od 18:07.

Pan Brzdil je řidič metra ve výslužbě. Možná by mohl sedět doma v houpacím křesle, číst si noviny a popíjet kávu, ale to ho neláká. Raději se každý den jde znovu podívat na místa, kde strávil tolik let jako zaměstnanec Dopravního podniku. A tam, tedy v metru, se mu vždy něco přihodí. Někdy je to dobrodružné, jindy legrační a některé jeho historky jsou hotová detektivka.

Co je ale nejdůležitější? Že o tom, jak příběh dopadne, rozhodnete vy – posluchači Rádia Junior. Každý díl má totiž dva konce. V jednom, má vždy pan Brzdil geniální plán a v tom druhém se ke stejnému výsledku dopracuje nějakou náhodou nebo možná spíš vlastní nešikovností. Jaký konec by se vám líbil víc? Pan Brzdil génius, nebo nešika? Poslouchejte a hlasujte!

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)