Válečný dekameron 1/10 (2005)

Marek Janáč.

Účinkují Antonín Molčík, Jana Drbohlavová, Bořivoj Navrátil a další.

Natočeno 2005 (10 x 29 min.). Vyšlo jako součást CD „Druhá světová válka“ (2010).

Obsah: 1. Pokusy na lidech – 2. Věda – 3. Tajné a speciální zbraně – 4. Atomová puma – 5. Vyzvědači a agenti – 6. Civilisté a vojáci – 7. Boj propagandy – 8. Velké omyly – 9. Co zůstalo – 10. Neonacismus.

Pozn.: Dokumentární seriál Marka Janáče o tom, jak druhá světová válka změnila minulost a ovlivnila současnost. Autor Seriálu týdne i dokumentů Válečný dekameron Marek Janáč se pokouší přinést obraz války, která nebyla jen pouhými bitevními epizodami frontových vojáků, nýbrž velmi složitým organismem nejrůznějších činností. Nejde o kompletní válečný deník 2. světové války, ale o zachycení podstaty.
To vše autor přináší formou střídání objektivních faktů, komentářů renomovaných historiků a autentických zvukových materiálů. Tam, kde nestačí zvukový archiv Českého rozhlasu, vypomáhá si krátkými hranými pasážemi, majícími přímou souvislost s tématem. S těmito scénami pracuje jako kriminalista s rekonstrukcí činu. Scéna pak může vhodně posloužit jako odrazový most k debatě o tom, jak to vlastně bylo.
(anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)