Monsignore Quijote 1/8 (1992)

Graham Greene.  Četba na pokračování z románu anglického autora. Překlad Jiřina Kynclová a Karel Kyncl. Upravil Jiří Plachetka. Režie Jiří Horčička.

Účinkují Ladislav Frej, Martin Růžek (Quijote), Rudolf Hrušínský st. (Sancho Panza), Jiří Adamíra, Miloš Rozhoň, bohumil Bezouška, Jaromír Meduna, Zdeněk Řehoř, Miloš Hlavica, Oldřich Vlach, Vladimír Krška a Ilja Prachař.

Natočeno 1992 (8 x 29 min.).

Pozn: Humorná románová obdoba příběhů Dona Quijota a Sancho Panzy v současném Španělsku. -  Hrdiny jsou starý katolický farář a jeho přítel, levicový starosta malé vesničky, společně cestující ve starém autě. Oba dogmatici musejí překonat řadu překážek a protivenství, stejně jako jejich literární předchůdce. Ze svých názorových pozic spolu diskutují o morálce, vztazích mezi lidmi i politice. Přes svou názorovou odlišnost však mají k sobě blízko pro svůj upřímný a veskrze kladný vztah k lidem a životu.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)