Tonka 1/3 (1991)

Robert Musil. Četba na pokračování z novely rakouského autora. Překlad a úprava Anna Siebenscheinová. Režie Michal Pavlík.

Čte Miroslav Středa.

Natočeno 1991. Repríza 4. – 6. 11. 1999 (ČRo 3 Vltava, 3 x 30 min.); 31. 1. – 2. 2. 2018 (ČRo 3 Vltava, 14:30 h).

Lit.: Fleyberková, Klára: Robert Musil: Tonka. In web ČRo 3 Vltava, 31. leden 2018 (článek). – Cit.: Třídílná četba z novely rakouského autora, zaměřující se na problematiku partnerských vztahů. Jak lásku a partnerství vnímá muž a jak žena? On-line k poslechu týden po odvysílání.

Jméno Robert Musil se i v českém prostředí objevuje opakovaně. Jeho knihy vycházejí znovu a znovu a často se stávají také náměty divadelních nebo rozhlasových inscenací. Právě v rozhlasu se ale uplatňuje povídková tvorba tohoto rakouského klasika.

Povídka Tonka, kterou přinášíme ve třech dílech, vyšla původně už v roce 1922 a je zařazená v knize Tři ženy. V ní se autor legendární knihy Muž bez vlastností zaměřuje na problematiku partnerských vztahů. Jak lásku a partnerství vnímá muž a jak žena?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)