Outěchovice 1/6 (19??)

Jiří Frejka. Četba na pokračování. Zvuk Martin Šimánek, záznam a střih Ludmila Fajtlová. Úprava a režie Otakar Bílek.

Účinkují Jan Kačer, Věra Papírková a Josef Bulík.

Obsah: 1 Vzkříšení – 2 Pytláci – 3 Dědeček – 4 Pan nadlesní – 5 Chlapec – 6 Štědrý den.

Pozn.: Je to zajímavé tím, že se to naprosto vymyká obecnému povědomí o Frejkovi, kterého má člověk v hlavě coby moderního a avantgardního divadelníka. Vedle titulů „Divadlo je vesmír“, „Režie jako projev průbojného ducha“ či spoluzakladatelství Osvobozeného divadla či divadlo Da-Da, nebo režie Cocteauova Lidského hlasu v roce 1933, jsou Outěchovice, které napsal v 38 letech (sic!) naprostým odskokem či krokem stranou.

Jde vlastně o rodovou kroniku – „Vyprávění o rodu dědičných svobodných myslivců Frejků v Outěchovicích a o světě kolem nich. Vzpomínková kniha o kouzlu dětství i domova, v níž autor, vynikající představitel české avantgardy, navazuje na zachované vzpomínky svého otce Josefa Frejky. Kniha jako celek soustřeďuje tímto způsobem až dvousetletou historii života v myslivně na Českomoravské vysočině. I když autorovy vzpomínky tvoří podstatnou část knihy, je zde v takovémto časovém rozsahu zachycen život lidí kolem lesa ve všech ročních obdobích, přičemž nejsou opomenuty ani svérázné písně, zvyky a obyčeje.“ Že by resentiment za unikajícím mládím. Třeba o tom ví někdo více. (Rickie)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

1 Vzkříšení
2 Pytláci
3 Dědeček
4 Pan nadlesní
5 Chlapec
6 Štědrý den

Nemohl by někdo doplnit drobnosti typu kdy bylo publikováno a jak je to dlouhé? Díky

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)