Tlustá tak akorát 1/6 2024)

Michala Jendruchová. Četba na pokračování. Pro rozhlas připravila Helena Herbrychová. Režie Jaroslav Pokorný. Dramaturgie Tereza Mičiaková. Zvuk Leoš Sedláček.

Účinkují Klára Oltová, Jana Stryková a Lenka Loubalová.

Natočeno 2024.  Premiéra 1. dílu 24. 3. 2024 (ČRo Hradec Králové, 18:04 h.) v rámci cyklu Na nedělní vlně Hradce Králové.

Pozn.:  Každý díl je doplněn „babiččiným sladkým receptem“ (samostatná nahrávka) v interpretaci Lenky Loubalové. Jedná se o recepty, které hlavní hrdince odkázala její babička.

Lit.: Klokočníková, Lada - baj: Když už tlustá, tak alespoň šťastná. Křest knihy Michaly Jendruchové: Tlustá tak akorát. In web ČRo Hradec Králové, 22. březen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: V pátek 22. března jsme společně pokřtili v živém vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové z kavárny District 5 v Havlíčkově ulici novou knihu Michaly Jendruchové s názvem Tlustá tak akorát. Humorný románový návod, jak se nezbláznit z nadváhy je třetí knihou autorky, která se narodila v Chrudimi a v současné době pracuje jako novinářka.

Ne náhodou si za kmotry Michala Jendruchová pozvala Sylvii Dymákovou, Martinu Sikorovou a Evu Čejkovou Vaškovou, takže při rozhovorech došlo na ryze ženská témata.

Kniha Michaly Jendruchové s názvem Tlustá tak akorát představuje humorný románový návod, jak se nezbláznit z nadváhy (a přijmout sama sebe).

Hrdinka knihy Květa moc dobře ví, co je to nízké sebevědomí. Od malička se potýká s nadváhou, kluci ji vždy brali jen jako dobrou kamarádku a jakožto poslušná dcera místo vytoužené profese cukrářky skončí jako učitelka.

Nebyla moje volba být tlustou třicátnicí. Nechtěla jsem být ani tlustou dvacátnicí. A upřímně, nikdy jsem netoužila být boubelatou desátnicí. Ale stalo se. A musel by se stát zázrak, aby se ze mě za deset let nestala i tlustá čtyřicátnice. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)