Příběhy z olivového ostrova 1/8 (2010, 2017)

… aneb Když na Korfu kvetou mandloně. Pavla Smetanová. Pro rozhlas upravila Hana Soukupová. Technická spolupráce ing. Pavel Schober. Režie Luboš Koníř.

Účinkuje Lenka Krčková.

Nastudoval ČRo České Budějovice v roce 2010. Premiéra prvního dílu 20. 8. 2010  (26 min.). Repríza 1. dílu 12. 3. 2017 (ČRo Plus, 23:33 h.) v cyklu Radiokniha.

Vydala Radiotéka 5. 5. 2017 (MP3).

Pozn.: Autorka žije na Korfu přes deset let se svým řeckým manželem a dvěma dětmi. Její postřehy jsou prodchnuty láskou a obdivem k novému domovu, což jí umožňuje vnímat jak krásu a poezii celého ostrova či vlídnost a pohostinnost jeho obyvatel, tak i méně příjemné stránky zdejšího života. Ty však dokáže glosovat s laskavým humorem i s jistým pochopením….

Pozn. 2: Přeneseme se na prosluněný ostrov Korfu, kde autorka žije už víc jak deset let. Líčí své zážitky s manželem, korfským lékařem, dětmi, sousedy, ale také střety s řeckými úřady.

Lit.: Trpišovská, Jana: Pavla Smetanová: Příběhy z olivového ostrova. In web ČRo Plus, březen 2017 (článek). – Cit.: O životě na ostrově Korfu je kniha Pavly Smetanové Příběhy z olivového ostrova, kterou můžete slyšet jako Radioknihu.

V Radioknize se tentokrát přeneseme na prosluněný řecký ostrov Korfu, kde autorka Pavla Smetanová žije. Řecký svět, krásný, ale i plný paradoxů, popsala s úsměvem, vtipem i láskou.

Možná jste i vy navštívili některý z řeckých ostrovů. Na Korfu žije už nějaký čas Pavla Smetanová se svým řeckým manželem a dvěma česko-řeckými dětmi. Nabízí zasvěcený pohled na řecký ostrov a jeho obyvatele. Pracuje tu jako průvodkyně turistů.

Osmidílnou četbu na pokračování připravila v českobudějovickém rozhlasovém studiu Hana Soukupová, v režii Luboše Koníře účinkuje Lenka Krčková, technická spolupráce ing. Pavel Schober.

Uslyšíte mozaiku drobných příběhů ze života místních řeckých obyvatel i turistů z celého světa. Ti Korfu navštěvují většinou v létě. Autorka ale přináší i pohled na místní zimu nebo oslavu řeckých Vánoc.

Pavla Smetanová líčí své zážitky s manželem, korfským lékařem, dětmi, sousedy, přáteli a známými, ale také střety s řeckými úřady, zdravotnictvím, školským systémem a vůbec s řeckou mentalitou.

Dozvíte se, jaké mají Řekové názory na výchovu dětí, jaké jsou vztahy v rodinách a jaké jsou řecké tchýně.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)