Dlouhá kakaová řasa 1/5 (2000)

Jaroslav Formánek. Četba na pokračování. Vybral Petr Hanuška. Redakce Jan Sulovský. Hudební improvizace na saxofon Martin Peřina. Hudební režie Antonín Schindler. Technická spolupráce a zvuk Zdeněk Slavotínek. Úprava a režie Michal Bureš.

Účinkuje Filip Čapka.

Natočeno v Českém rozhlase Olomouc v roce 2000 (5 x 30 min.). Reprízy 11. 8. 2006 (ČRo Olomouc), 20.-24. 8. 2018 (ČRo 2 Praha).

Pozn.: Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce – Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. „A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství – dlouhé kakaové řasy,“ říká hlavní hrdina. „Je to pro mě v mnoha ohledech mimořádné dílo, nejen pro to, že jsem k tomu tématu měl tak blízko, ale zejména proto, že za dlouhou kakaovou řasou se skrývá pravda o sebepřijetí každého z nás,“ doplňuje ho režisér Michal Bureš. K poslechu doporučujeme vychlazené plzeňské, popřípadě žlutou limonádu s brčkem.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Vybral Petr Hanuška. Redakce Jan Sulovský. Čte Filip Čapka. Hudební improvizace na saxofon Martin Peřina. Hudební režie Antonín Šindler. Technická spolupráce a zvuk Zdeněk Slavotínek
Upravil a režie Michal Bureš
Natočeno ve studiu Olomouc ČRo5 v roce 2000 (celkem 2:28 hod.)

OPRAVA KOMENTÁŘE :
Hudební režie Antonín Schindler.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)