Jiří Sovák a jeho spisy aneb Léčba smíchem 1/5 (2012, 2020)

Jiří Sovák a jeho spisy aneb Léčba smíchemJiří Sovák, Slávka Kopecká. Četba na pokračování. Rozhlasová úprava Dagmar Langová. Hudební spolupráce Jiří Litoš. Natáčecí technik Alena Vejsadová. Zvukový mistr Tomáš Gsöllhofer. Dramaturgie Zuzana Vojtíšková. Režie Jaroslav Kodeš.

Čte Oldřich Vlach.

Natočeno 2012. Premiéra 16. – 20. 7. 2012 (ČRo 2 Praha, 5 x 10 min.). Repríza 29. 12. 2014 – 2. 1. 2015 (ČRo 2 Praha, 9:30 h.).

Vydala Radiotéka, listopad 2020 (MP3; CR.ES.2020.531). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Veselé příběhy ze života významného českého divadelního i filmového herce a komika Jiřího Sováka, který se ve svých vzpomínkách vrací nejen ke svému tatínkovi hostinskému, jenž tlumil jeho herecké touhy, ale i k mamince, která naopak k ochotnickému divadlu tíhla. Slavný herec ve svých pamětech ale nevynechává ani veselé historky se svými kolegy, režiséry a kamarády.

„Psát životopis – to je jako řečnit nad vlastním hrobem,“ říkával nepřehlédnutelný muž české divadelní a filmové scény 60. až 80. let Jiří Sovák. „Vždy jsem se snažil lidi bavit – tak si to přece na stará kolena nějakým nudným tlacháním nepokazím,“ dodal.

Lit.: anonym: „Sovák a jeho spisy aneb Léčba smíchem“ v dopolední četbě Dvojky. In web ČRo, červenec 2012 (anotace). – Cit.: V týdnu od 16. do 20. července nabízíme každý den po 9:30 hodině veselé příběhy ze života významného českého divadelního i filmového herce a komika Jiřího Sováka.Ve svých vzpomínkách se nejen vrací k tatínkovi, hostinskému, jenž tlumil jeho herecké touhy, ale i k mamince, která naopak k ochotnickému divadlu tíhla. Ve svých pamětech nevynechává ani veselé historky se svými kolegy, režiséry a kamarády.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)