Modré vzpomínky 1/5 (2012)

František Ptáček.  Četba na pokračování z cestopisu sepsaného druhým palubním důstojníkem Československé námořní plavby ve výslužbě  (*1930). Připravil  Michal Bureš. Redaktorka Zuzana Vojtíšková. Zvukový mistr Jiří Pochvalovský. Použitá hudba Otto Sieben (Seaside The A). Hudební spolupráce Antonín Schindler. Režie Michal Bureš.

Čte Josef Bartoň.

Nastudoval ČRo Olomouc 9. – 14. 7. 2012. Premiéra 13. – 17. 8. 2012 (ČRo 2 Praha, 22:00 – 22:30 h.). Repríza 1. dílu 17. 3. 2019 (ČRo Plus, 23:33 h.) v cyklu Radiokniha.

Obsah: 1. Vlajková loď Vítkovice pluje do Panamy (25 min.). – 2. Japonsko a Austrálie – 3. Grónsko a Finsko – 4. Brazílie – 5. Mauricius a závěrečný epilog.

Pozn.: František Ptáček je námořní důstojník ve výslužbě. A vám se dostává jedinečné příležitosti vypravit se s ním na cestu kolem světa na československé námořní lodi Vítkovice. Pravda, je to loď československé plavby, která už neexistuje, ale to nevadí, proto nebudou jeho zážitky chudší. Na Islandu s nimi bude smět pašovat, v Bakaru si zavzpomínáme, na rio Grande zažijeme karambol, na světoznámé pláži Copacabana si zaskotačíme…

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)