Velký zeměpis malého světa 1/5 (2012)

Milan Švihálek.  Četba na pokračování ze vzpomínek spisovatele a scenáristy Milana Švihálka (*1944), který své dětství a mládí prožil na olomouckém předměstí, ve čtvrti Nové Sady. Připravil Michal Bureš. Redaktor Jan Sulovský. Zvukový mistr Jiří Vavrda. Hudební spolupráce Antonín Schindler.  Použitá hudba Andy Marlow, Stephan North (Everlasting Place). Režie Michal Bureš.

Čte Igor Bareš.

Nastudoval ČRo Olomouc  22. – 26. 9. 2012. Premiéra 25. 11. – 23. 12. 2012 (ČRo Olomouc, 16:05 – 16:30 h.).

Lit.: Bureš, Michal: Velký zeměpis malého světa v olomoucké premiéře. In web ČRo Olomouc, listopad 2014 (článek). – Cit.: Četba na pokračování ze vzpomínek spisovatele a scenáristy Milana Švihálka. „Pro život každého z nás je důležité slovo touha. Kdo ji má v srdci, jakoby měl v zádech vítr a v kapse kompas, který mu může ukázat cestu i na vodách nejodlehlejších oceánů. Od chvíle, kdy jsem jako kluk běhal v roztrhaných trenýrkách po stařečkově rodné vesnici Seničce, jsem snad takový kompas v srdci měl,“ začíná svou sbírku vzpomínek nazvanou Velký zeměpis malého světa televizní a rozhlasový scenárista Milan Švihálek.

Ten se narodil 11. ledna roku 1944 v Brně, dětství a dospívání prožil na olomouckém předměstí Nové Sady a v současnosti žije v Šenově u Ostravy. Jeho jméno je spjato s mnoha naučnými a zábavnými televizními cykly, z nichž nejproslulejší Za svědky minulosti se dočkal i své knižní podoby. Pro rozhlas připravil Milan Švihálek bezpočet místopisných pořadů a také četeb na pokračování.

Jeho literární styl charakterizuje vytříbený jazyk a touha po zachycení odvanulé chvíle. V pětidílné četbě na pokračování z Velkého zeměpisu malého světa se dotkneme jak humorných epizod, tak bolestivých míst autorova života. V úpravě a režii Michala Bureše bude číst Igor Bareš. Premiéru odvysílají Český rozhlas Olomouc i Český rozhlas Ostrava.

Na vlnách Českého rozhlasu Olomouc si ji můžete poslechnput v Počteníčku každou neděli od 25. listopadu 2012 v 16,05 hodin.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře
Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)