Život v sedle 1/5 (2013)

Pavel Kovář. Četba na pokračování – autorizovaný příběh Josefa Váni. Připravil Pavel Kovář. Režie Jaroslav Kodeš.

Účinkují Ladislav Mrkvička a Milena Steinmasslová.

Připravil Český rozhlas v roce 2013 (5 x 20 min.). Premiéra 25.-29. 3. 2013 (ČRo 2 Praha, 22:00-22:30).

Lit.: Vojtíšková, Zuzana: P. Kovář, J. Váňa: Život v sedle. In web ČRo 25. 3. 2013 (anotace). – Cit.: V posledním březnovém týdnu nabídneme v Četbě na pokračování příběh slavného dostihového jezdce, chovatele koní a trenéra Josefa Váni, který osmkrát zvítězil na Velké pardubické.

Postupně nahlédneme do jeho dětství, uslyšíme o dostihových začátcích, které rozhodně nebyly lehké, dále o prohrách i o vítězstvích, ale také o úrazech, podpoře rodiny a známých a o neuvěřitelné vytrvalosti a tvrdohlavosti. Četbu pro rozhlas připravil autor knihy Pavel Kovář.

V neděli 9. října 2011 zvítězil žokej Josef Váňa již poosmé v nejslavnějším českém překážkovém dostihu, ve Velké pardubické steeplechase. Zvedal ruce nad hlavu už v sedle, hned jak projel cílem. Radoval se jako snad ještě nikdy. Ve tváři měl únavu, v očích nesmírné štěstí i špetku dojetí… Jaká byla cesta k mnoha vítězstvím ve Velké pardubické? Co vše musel překonat? Jaké to je, stát se legendou? O tom všem je naše kniha – o dřině, nástrahách, nemocech, radostech a velikém štěstí velkého malého žokeje. Příběh člověka, který vždy se vztyčenou hlavou míří za svým cílem, člověka, který zná dobře, jak bolí vítězství.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)