Holky na vodítku – Jmenuji se Ester 1/5 (2002)

Ivona Březinová. Holky na vodítku 1. Seriál pro mládež. Režie Vladimír Gromov.

Účinkuje Martina Hudečková.

Natočeno v roce 2002 pro pořad Domino (5 × 10 min.). Premiéra 7., 14., 21., 28. 9. a 5. 10. 2002 v pořadu Domino (ČRo 2 Praha). Repríza 30. 1. – 3. 2. 2017 (ČRo 2 Praha, 20:04 h) v cyklu Čtení pro celou rodinu.

Pozn.: Četba z volného knižního triptychu Holky na vodítku – 1. Jmenuji se Ester, 2. Jmenuji se Alice, 3. Jmenuji se Martina.

Pozn.: V seriálu Jmenuji se Ester, který vznikl podle stejnojmenné knížky Ivony Březinové, sledujeme napínavý příběh mladistvé gamblerky. Dívka, na kterou doma čeká jen starání o tři mladší sourozence, začne chodit za svým známým Romanem, majitelem baru. Na tomto místě také začne hrát na automatech, až této vášni zcela podlehne. Aby měla na hru, začne okrádat své rodiče a když ji pak vyhodí z domova, bydlí nějaký čas u přítele Kristiána, se kterým se seznámila právě při hře na automatech. Závislost je ale silnější a tak Ester začne krást i u Kristiána a po velké hádce končí na ulici. Vykrádá auta a za to ji policie pošle do nápravného zařízení pro mladistvé. Po odpykání trestu putuje rovnou do léčebny pro závislé. Teprve tam nachází Ester šanci zbavit se své závislosti na automatech a její lékař zakončí její terapii opravdu drsnou zkouškou. Ester má odnést na poštu peníze, cestou ovšem musí projít kolem herny s automaty. Tomuto velkému pokušení ale Ester odolá a prokáže tím, že se své závislosti zbavila.

Příběh mladé gamblerky zapadá do triptychu Ivony Březinové Holky na vodítku o dospívajících dívkách a rizicích, která jim hrozí. Příbuzná kniha nazvaná Jmenuji se Alice pojednává o dívce, která si zahrává s drogami a hlavní hrdinka knížky s názvem Jmenuji se Martina onemocní bulimií. Autorka získala za sérii těchto knih hned několik cen a byla také nominována na cenu Magnesia Litera.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)