Kdokoli může dělat cokoli 1/10 (2013)

Betty MacDonaldová. Četba na pokračování. Překlad Eva Marxová. Pro rozhlas upravil Petr Balajka. Hudební spolupráce Tomáš Pergl. Dramaturg Hynek Pekárek. Režie Lukáš Hlavica.

Účinkuje Martina Hudečková.

Natočeno 2013. Premiéra 23. – 30. 12. 2013 a 1. – 4. 1. 2014 (ČRo 2 Praha, 22:05 h.; 26 min). Vydal Radioservis na CD Co život dal a vzal (2015).

Lit.: Vojtíšková, Zuzana: Betty MacDonaldová: Kdokoli může dělat cokoli. In web ČRo 2 Praha, prosinec 2013 (anotace). – Cit.: Knížky slavné americké spisovatelky Betty MacDonaldové dokázaly od svého vzniku v 50. letech 20. století rozesmát a dobře naladit už nespočet čtenářů. Právě proto Dvojka zařadila do období Vánoc a přelomu roku četbu z jejího třetího románu.

V humorném vyprávění, které vychází z vlastních životních zkušeností, se autorka s nadhledem dívá na nelehkou dobu ekonomické krize 30. let, kdy za pomoci své podnikavější sestry Mary sháněla práci. (…)

Četba je první částí chystané trilogie nazvané Co život dal a vzal, která dále zahrnuje tituly Morová rána a Dusím se ve vlastní šťávě. Rozhlas ji odvysílá v průběhu roku 2014.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)