Klaus těží z aktuální poptávky po národovecké rétorice (2019)

Lukáš Jelínek. Komentář.

Natočeno 2019. Premiéra 30. 9. 2019 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Jelínek, Lukáš: Lukáš Jelínek: Klaus těží z aktuální poptávky po národovecké rétorice. In web ČRo Plus, 30. září 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Věštit, jak Klausova Trikolóra dopadne v příštích volbách, by bylo předčasné. Zájem, který při svém vzniku vzbudila, ale dokládá, jak se v posledních letech posunuly štěpné linie a voličské priority v české společnosti. Ten tam je pravo-levý střet vedený nad ekonomickými a sociálními tématy. Místo něj se řeší bezpečnost a identitární aspekty.

Václav Klaus tvrdí, že je tu pro všechny voliče. Odkud k němu přicházejí, prý na čele napsáno nemají. Trikolóra si nechala udělat průzkum, z něhož vyplynulo, že pytlačí v revíru ODS a hnutí ANO. Říkat, že se jeho hnutí opírá o dosavadní stoupence komunistů a SPD, je podle Klause zkratka lidí, kteří chtějí Trikolóře uškodit. Ovšem v centrálách krajní levice i pravice to zjevně vidí jinak a Klausův vzestup sledují s vážnými obavami. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)