Bude Milion chvilek za rok demonstrovat i proti opozici? (2019)

Petr Holec. Komentář.

Natočeno 2019. Premiéra 19. 11. 2019 (ČRo Plus, 3 min.) v cyklu Názory a argumenty .

Lit.: Holec, Petr: Petr Holec: Bude Milion chvilek za rok demonstrovat i proti opozici? In web ČRo Plus, 19. listopad 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Spolek Milion chvilek pro demokracii podruhé zaplnil Letnou demonstranty.

Jeho šéf Mikuláš Minář tady znovu vyzval premiéra Andreje Babiše k rezignaci, pokud se nezbaví Agrofertu a taky neodvolá ministryni spravedlnosti Marii Benešovou. Poprvé ale „rozdal“ úkoly i opozici. Té řekl, ať se do roka sjednotí a přijde s vizí, jak porazit Babiše. Na Letné tak zaznělo i známé do roka a do dne.

To je určitě významný posun. Až doteď se Minářův spolek, který se mezitím díky penězům od dárců profesionalizoval, snažil držet od opozičních politiků radši stranou, aby jeho demonstrace neměly punc dalšího opozičního boje, jen realizovaného mimo parlament.

To nyní padlo. Minář se s vedením opozičních stran sešel už před druhou demonstrací na Letné a právě tady jim tlumočil své požadavky veřejně. Opozice se tak vlastně nyní přidala k Babišovi, i ona zná své úkoly.

Stejně jako Babiš je ale nejspíš nesplní. Kromě Pirátů, kteří jsou v opozici i k opozici, totiž ve sněmovně sedí hned čtyři opoziční strany, jimž se program poslední dobou zúžil na boj proti Babišovi: ODS, TOP 09, STAN a lidovci. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)