Jak se profesionální provokatér Pavel Novotný stal nejviditelnějším politikem ODS? (2019)

Jindřich Šídlo. Komentář.

Natočeno 2019. Premiéra 2. 12. 2019 (ČRo Plus) v cyklu Názory a argumenty.

Lit: Šídlo, Jindřich: Šídlo: Jak se profesionální provokatér Pavel Novotný stal nejviditelnějším politikem ODS? In web ČRo Plus, 2. prosinec 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Vztah Česka s Ruskem a Čínou, takové bylo jedno z mnoha témat nedělní diskuse u kulatého stolu Českého rozhlasu Plus. Stejně tak vyhrocené názory Hradu a Senátu, a to kvůli plánované cestě druhé nejvyššího muže této země Jaroslava Kubery (ODS) na Tchaj-wan.

Komentátory zaujala zpráva BIS, která mapovala tajné služby Číny a Ruska. Podle komentátora Petra Honzejka z Hospodářských novin všichni chápeme, proč se čínská ambasáda ohradila proti zprávě BIS, „ale když vystoupí prezident Zeman, nebo jeho mluvčí, a začnou se přímo vymezovat proti této zprávě BIS,… a když se Hrad neváhá postavit na stranu těch, co BIS označuje za riziko pro naši ústavnost, což je to nejdůležitější, co tady máme, tak je to přinejmenším na pováženou. Je pak otázka, v čím zájmu ve skutečnosti Hrad doopravdy pracuje,“ myslí si.

Do těchto napjatých vod v pátek vstoupil i starosta Prahy-Řeporyjí Pavel Novotný, který uvažuje o stavbě pomníku vlasovcům. První kanál ruské televize k tomu uspořádal debatu, která vzbudila velký ohlas hlavně na sítích. K tomu se smířlivě postavil mluvčí Ovčáček, který napsal, že hrdá, svobodná, demokratická země staví pomníky za svou minulost. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)