A co když Babiš vypne demonstrace? (2020)

Jiří Leschtina. Komentář.

Natočeno 2020. Premiéra 23. 5. 2020 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Leschtina, Jiří: Jiří Leschtina: A co když Babiš vypne demonstrace? In web ČRo Plus, 23. květen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Před třemi měsíci odstartoval spolek Milion chvilek pro demokracii sérii protivládních demonstrací v krajských městech, které měly vyvrcholit počátkem června velkým pražským protestem proti kabinetu trestně stíhaného a do konfliktu zájmů zabředlého premiéra Babiše.

Propuknutí pandemie a nouzový stav se zákazem veřejných shromáždění utnuly protestní štafetu v zárodku. Dnes je ale krizový stav minulostí, mizí řada omezení svobody pohybu nebo podnikání. Jedna věc ale není v dohledu: Odvolání zákazu masových shromáždění, včetně politických demonstrací.

Byly to právě loňské demonstrace, které svou masovostí, vytrvalostí a profesionální organizací dodaly lidovému protestnímu hnutí nespornou legitimitu vyzývat k demisi premiéra i prezidenta. A značné části společnosti také přinesly naději na změnu morálního klimatu v zemi. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)