Jste dobří, ale stejně vás nemáme rádi (2020)

Tereza Engelová. Komentář.

Natočeno 2020. Premiéra 20. 11. 2020 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Engelová, Tereza: Tereza Engelová: Jste dobří, ale stejně vás nemáme rádi. In web ĆRo Plus, 20. listopad 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Ačkoliv se zbytku světa může zdát, že americké prezidentské volby mají jasného vítěze a tím je demokratický kandidát Joe Biden, Američané si stále jeho výhrou nemůžou být na 100 procent jistí.

Donalda Trumpa sice Biden porazil přesvědčivě jak na počty volitelů, kterých má za sebou k dnešnímu dni 290 z potřebných 270, tak v lidovém hlasování, kde získal 51 procent hlasů oproti Trumpovým 47,2 procentům.

Jenže Donald Trump zvolil taktiku zdržování a ta by mohla v některých případech přinést plody. Týmy Trumpových právníků podaly desítky žalob na procedurální pochybení během voleb. Některé z nich stihly už soudy zamítnout jako neopodstatněné. Na Trumpovu žádost se také přepočítávají hlasy například v Georgii, v Michiganu a zřejmě dojde i na Wisconsin.

Jednotlivé státy mají na oznámení výsledků hlasování čas do začátku prosince. A jak komentují některá americká média, začínají narůstat obavy, že by to nemusely stihnout. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)