Klaus pálí mosty (2021)

Lukáš Jelínek. Komentář.

Natočeno 2021. Premiéra 12. 1. 2021 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Jelínek, Lukáš: Lukáš Jelínek: Klaus pálí mosty. In web ČRo Plus, 12. leden 2021 (článek+ nahrávka k poslechu). – Cit.: Kde jsou ty časy, kdy byl Václav Klaus pokládán za symbol návratu k demokratické politice, tržní ekonomice, zkrátka k normálu. Dnes jako by zařadil zpátečku.

Počíná si přesně opačně, než bychom od špičkového politika s více než pětiletou zkušeností v premiérském křesle a desetiletou službou na Pražském hradě očekávali. Místo nabádání k odpovědnosti jde v čele zástupu nezodpovědných. Třímá prapor svobody a brojí proti vládním protikoronavirovým restrikcím.

„Už bylo dost všech zákazů a příkazů, které zásadním způsobem poškozují naše životy,“ volal Klaus v neděli z tribuny na pražském Staroměstském náměstí. Domnívá se, že mají „zničující efekt“ i na státní finance a na „duši národa“. Navíc tvrdí, že žádná zázračná vakcína neexistuje a že on se očkovat proti covidu nenechá. Prý si kontaktem s nemocí musíme všichni vytvořit přirozenou imunitu.

Dochází na varování těch, kteří již před lety upozorňovali, že Klaus je mistrem ve vodění za nos. Jeho epidemiologická kvalifikace je stejná jako klimatologická. Vaří z vody, ale výsledný produkt umí pěkně zabalit a ještě převázat mašličkou. Na seznamu dezinformátorů měl být už dávno. Stačí připomenout jeho – řekněme – neotřelé názory na životní prostředí nebo politiku Kremlu. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)