Všichni proti Babišovi. Ale co taky jiného? (2021)

Jindřich Šídlo. Komentář.

Natočeno 2021. Premiéra 13. 1. 2021 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Šídlo, Jindřich: Jindřich Šídlo: Všichni proti Babišovi. Ale co taky jiného? In web ČRo Plus, 13. leden 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Piráti schválili spojenectví se STAN, devět měsíců před sněmovními volbami je jasno, v jakém obsazení se bude tenhle souboj odehrávat. Takže tu máme dvě koalice, které obě optimisticky tvrdí, že jsou schopny hnutí ANO Andreje Babiše porazit, což sice průzkumy tak úplně nepotvrzují, ale to nakonec rozhodnou voliči až v říjnu – a jak víme, žádné volby neskončí nikdy tak, jak to průzkumy ohlašují měsíc před nimi.

Andrej Babiš teď celkem pochopitelně nasadí očekávatelnou taktiku: jediným programem jeho spojených soupeřů je jakýsi „Antibabiš“, to za prvé, tak nějak vcelku.

A za druhé, když půjdeme do detailů, Piráti jsou neomarxističtí vítači neexistujících migrantů a příznivci Antify s dredy, ODS je stále strana plná kmotrů, které si Babiš moc dobře pamatuje z doby, kdy chodil vrcholným politikům ODS na svatby, a Kalousek sice nekandiduje, ale to je jedno.

A můžeme taky čekat, že se do voleb opoziční strany na něčem podstatném neshodnou, že si i spojenci v jedné koalici nebo jejich členové něco nepěkného řeknou nebo napíšou na sociálních sítích a budou žárlivě pozorovat své nové spojence, jestli nemají náhodou v úmyslu pomocí preferenčních hlasů obsadit víc míst, než by jim podle předvolebních propočtů mělo připadnout. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)