Najhoršie obdobie roka. Vianoce. (Nejhorší období roku. Vánoce, 2012)

Tatiana Urbanová. Fejeton.

Nastudovalo Brno v roce 2012. Premiéra 22. 12. 2012 v pořadu Zelný rynk (ČRo Brno, 17:00 – 18:00 h.).

Lit.: Blažejovská, Alena: Fejeton: Tatiana Urbanová – Najhoršie obdobie roka. Vianoce. In web ČRo Brno, prosinec 2012 (anotace + ukázka textu). – Cit.: Fejeton připravila Tatiana Urbanová, která studuje na Divadelní fakultě JAMU v Brně obor Rozhlasová a televizní dramaturgie a scenáristika.

„Kde budeš na Vianoce?“ – pýta sa ma otec. „Kde budeš na Vianoce?“ – pýta sa ma mama. „Kde budeme na Vianoce?“ – pýta sa ma priateľ. Moja odpoveď znie, tak ako každý rok, neviem… Vianoce sa pre mňa postupne stali sviatkom, ktorý by som najradšej vymazala z kalendára. Aj tohto roku sa v diári z čista jasna zjavil dátum piatok, tridsiaty november. A čo som spravila? Saténová záložka sa už z tohto dňa nikam nepohne. Akonáhle sa list kalendára pretočí a mne v očiach blikne nápis december (v kalendároch väčšinou obkreslený snehuliakmi, gýčovými guľami, salónkami a podobnými „dobrotami“), prejdú mi po chrbte zimomriavky. Ale ja mám rada tradície. Rada sa brodím kopami snehu, rada pozorujem opitých dekadentov na vianočných trhoch, dokonca mám rada aj to, že brnenskému náměstí Svobody a tejto jeho „skvelej“ atmosfére sa počas decembra jednoducho nedá vyhnúť. Nemám ale rada to, keď sa odo mňa očakáva, že sa rozkúskujem na minimálne tri Tatiany do každej z domácností.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)