Pohádky poštovských panáčků 1/7 (2000)

Marie Kubátová. Pohádky z původního pohádkového cyklu o poštovních známkách. Dramaturgie Václava Ledvinková. Režie Vladimír Gromov.

Vypráví Vlasta Peterková.

Natočeno 2000. Repríza 8. – 14. 6. 2015 (ČRo 2 Praha, 19:45 h.); 1. – 7. 8. 2022 (ČRo 2 Praha, 19:50 h.).

Obsah: 1. Egyptská pohádka O hliněném džbánu (10min.) -2. Australská pohádka O železném koni. (10 min.) – 3. Africká pohádka o housence. (10 min) – 4. Medvědí pohádka indiánského kmene Čirokézů. (10 min.) – 5. Pohádka peruánského kouzelníka. (10 min.) – 6. O koulích z Moulins. (10 min.) – 7. Příběh japonského pohádkáře.

Lit.: anonym: Marie Kubátová: Pohádky poštovských panáčků. In web ČRo 2 Praha, červen 2015 (anotace). – Cit.: Posíláte ještě pohledy nebo dopisy? Pokud ano, určitě víte, že na každou obálku nebo pohled patří známka. Ani v pohádkovém království tomu není jinak.

Ale věděli jste, děti, že na každé poštovní stanici pracuje poštovský skřítek? A že skřítci používají poštovní známky jako létající koberečky? Občas na nich z dalekých končin přiletí a vyprávějí pohádku.  

A tak si poslechnete vyprávění skřítků, kteří přiletěli z Egypta, Austrálie, Afriky, Severní a Jižní Ameriky, Francie a dokonce až z Japonska. Tak nezapomeňte každý večer pozorně naslouchat. 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)