Dar ze ZOO 1/7 (2009)

Napsala Ilona Fišerová. Režie Jaroslav Kodeš.

Vypráví Lukáš Hlavica.

Natočeno v roce 2009. Premiéra prvního dílu 31. 8. 2009. Repríza 16. – 22. 5. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:45 h).

Obsah: 1. Velká událost – 2. Nový pán – 3. Dobrý skutek – 4. Pátrání – 5. Koupel – 6. Tísňové volání – 7. Vyšetřování (7 x 10min.)

Lit.: -vl- (= Ledvinková, Václava): Připravujeme – Dar ze ZOO. In web ČRo, srpen 2009 (anotace). – Cit.: Poslední prázdninový den přichází rozhlasový skřítek Hajaja s dárkem. Je jím zbrusu nový pohádkový seriál, který je vlastně jakýmsi darem na druhou, neboť jeho hlavní psí hrdina nese stejné jméno.

Dar to všetečné, neposedné štěně pojmenoval jeho nový pán, veterinář doktor Opička. Pracuje v zoologické zahradě a spolu s ním tam začne sloužit i Dar. Tedy sloužit… Spíš do všeho strká svůj čumáček a tropí samou neplechu. V zoo si ale brzy najde kamarády, především opičáka Jožina a klokana Ferdu, a s nimi prožije fůru příhod. Život jim však ztrpčuje pihovatý Matěj. Zvířecí trio je mu v patách, jenže kluk se pokaždé nějak vysmekne a pak se zvířátkům posmívá. Naštěstí nic netrvá věčně, a tak i na Matěje jednou dojde, a pak se z lidského uličníka rázem stane docela krotký beránek.

Moderní pohádky z prostředí, kde se setkávají lidé se zvířaty a zvířata s lidmi, kde se občas jedni od druhých něčemu přiučí a ledacos pochopí, napsala Ilona Fišerová. A k veselému usínání, aby se posléze i lépe a radostněji (doufejme) vstávalo do nového školního roku, Vám je posílá Hajaja spolu s hercem Lukášem Hlavicou, který je v režii Jaroslava Kodeše bude vyprávět.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)