Bukvínkova kouzelná píšťalka 1/10 (2009)

Pohádkový seriál. Vítězslava Klimtová. Hudba Pavel Půta, hudební improvizace Martin Brunner. Režie Pavel Krejčí.

Vyprávějí Květa Fialová a Naďa Konvalinková.

Nastudoval Český rozhlas Hradec Králové v roce 2009. Premiéra prvního dílu 27. 11. 2009 (10 x 10 min.). Repríza 1. dílu 27. 6. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:45 h).

Obsah: 1. Cizinec.2. Co je to maminka? – 3. Trol a Ťapka. – 4. Co s nezvaným hostem. – 5. Dobrodružství Šedivého skřítka. – 6. První sníh. – 7. Holubinka pláče. – 8. Královna. – 9. Kořínky. – 10. Modrý skřítek.

Lit.: anonym: Vítězslava Klimtová: Bukvínkova kouzelná píšťalka: Holubinka pláče. In web ČRo 2 Praha, červen 2016 (anotace). – Cit.: Když se Holubinka jedné noci probudila, zjistila, že její děti někam zmizely. Neslyšela žádné cupitání, chichotání ani pištění! Kde jen mohou být? Neukradnul je snad šedivý skřítek? Vše se dozvíte od Hajaji.

Pohádkovými příběhy malého trpaslíka vás provede Bukvínkova kouzelná píštalka a taky dvě vypravěčky: Květa Fialová a Naďa Konvalinková. Setkáte se také se statečným tátou Drnovcem, maminkou Holubinkou, dětmi Drnůvkou, Špuldou a samozřejmě i s nejmladším Bukvínkem. Chybět nebude ani kmotra a ochránkyně skřítků Bábí. A protože to u skřítků chodívá tak trochu jako u lidí, nebude chybět smutek ani legrace. A trocha kouzel… Tak nezapomeňte poslouchat!

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)