Ctiborova dobrodružství v podzemní říši 1/7 (2012)

Petr Stančík. Původní pohádkový seriál o malém chlapci, který prchá před obrem Drtihnátem. Rozhlasová úprava a režie Dimitrij Dudík. Dramaturgie Zuzana Vojtíšková.

Vypráví Vladimír Čech II.

Natočeno v roce 2012. Premiéra 8. – 14. 10. 2012 (7 x 10 min). Repríza 27. 6. – 3. 7. 2022 (ČRo 2 Praha, 19:50 h.).

Obsah: 1. Obr Drtihnát, slon Alfréééd, Můromůrka Velelíbezná a Mydlice. – 2. Prádelna kapřice Vlnomily. – 3. Zámecká myš Hryž a Obludka Salamandra. – 4. Koníček Pegakornus. – 5. Partyzánka Apolena. – 6. Pavouk Pavka. – 7. Moudrý had Murgo.

Pozn.: Jednoho dne se malý chlapec Ctibor ocitne v podzemní říši. Jde mamince na zahradní záhon pro zeleninu do polévky a stáhne ho dolů mrkev, která sloužila jako návnada obrovi Drtihnátovi.
Spolu se Ctiborem se v příběhu plném napětí a dobrodružství setkáte taky se slonem Alfrééédem, myškou Hryží, koníčkem Pegakornusem, s Můromůrkou Velelíbeznou a mluvící rostlinou Mydlicí Lékařskou, pavoukem Pavkou a pavoučicí Arankou, kapřicí Vlnomilou, s plamenomilnou obludkou Salamandrou, s ropuchou Apolenou, starým moudrým hadem Murgem a dalšími.
(anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)