Pohádky od rybníka Žabince 1/7 (2012)

Jindřiška Kratschmarová. Pohádkový seriál. Pro rozhlas připravil Dominik Mačas. Režie Miroslav Buriánek.

Vypráví Jana Kubátová.

Připravil Český rozhlas Plzeň v roce 2012. Premiéra 11.-17. 2. 2013 v cyklu Hajaja (ČRo2 Praha, 19:45-20:00). Repríza 7. – 13. 9. 2015 (ČRo 2 Praha, 19:45 h.).

Pohádky: 1. Jak se hastrmánek nechtěl učit, 2. Jak Střapatka rozbil hrnčíři Buclákovi malované hrnečky, 3. Jak si Střapatka sedl do maminčina koláče, 4. Jak malý neplecha maloval kaprům barevné kabátky, 5. Jak Střapatka potěšil vodní žínku Josefínku, 6. Jak hastrmánek viděl čerta, 7. Jak Střapatka vyhrabal z písku hrnec zlaťáků.

Pozn.: V rybníku Žabinci žil vodník Šplouchanec se svou ženou a synkem Střapatkou. Malý vodníček byl pěkný nekalota a hrozně rád tropil všelijaké uličnické kousky. Prožívat je s ním můžete i vy v týdnu od 11. února. (anotace ČRo)

Lit.: anonym: Jindřiška Kratschmarová: Pohádky od rybníka Žabince. In web ČRo 2 Praha, září 2015 (anotace). – Cit.: V rybníku Žabinci žil vodník Šplouchanec se svou ženou a synkem Střapatkou. O tom, jak se jim v mokré domácnosti žilo vám bude celý týden, děti, vyprávět Hajaja hlasem Jany Kubátové.

Malý vodníček hrozně rád tropil všelijaké uličnické kousky. Zlobil tatínka i maminku a občas se mu nechtělo do školy a psát si úkoly. Asi jako všechny děti. Raději by si hrál s rybkami, žábami a raky, kterých bylo v rybníce plno. Příhod a dobrodružství zažil plno, jak samy uslyšíte.

Lit.: Vojtíšková, Zuzana: Hajaja má pro děti premiérové „Pohádky od rybníka Žabince“. In web ČRo 2 Praha, únor 2013 (anotace). – Cit.:  V rybníku Žabinci žil vodník Šplouchanec se svou ženou a synkem Střapatkou. Malý vodníček byl pěkný nekalota a hrozně rád tropil všelijaké uličnické kousky. Prožívat je s ním můžete i vy v týdnu od 11. února. Pohádkový seriál napsala Jindřiška Kratschmarová, pro rozhlas připravil Dominik Mačas. Vypráví Jana Kubátová. V roce 2012 natočil režisér Miroslav Buriánek v Českém rozhlase Plzeň.  

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)