Jak se hračky staraly 1/7 (2013)

Michaela Vetešková. Pohádkový seriál. Dramaturgie Zuzana Vojtíšková. Režie Vlado Rusko.

Vypráví Zdena Sajfertová.

Připravil Český rozhlas v roce 2013 (7 x 10 min.). Premiéra 25.-31. 3. 2013 v pořadu Hajaja (ČRo 2 Praha, 19:45-20:00). Repríza 5. – 10. 2. 2024 (ČRo 2 Praha, 19:50 h.).

Pozn.: Jak často se vám stane, že nemůžete usnout? Malému Jeníkovi se to stává skoro každý večer. Naštěstí mu nad postýlkou visí trojice kamarádů – medvídek Brnda, klaun Prnda a opička Drnda. Plyšové hračky, které ožívají, umějí přivolat kouzlo a mohou tak Jeníkovi nabídnout nejedno dobrodružství. Na jeho konci čeká Jendu vytoužený spánek. Původní pohádkový seriál o Jeníkovi a jeho plyšových hračkách pro rozhlas napsala Michaela Vetešková. (anotace ČRo)

Díly: 1. V pokojíčku (Když je večer v pokoji tma, přichází tu a tam za dětmi Strach s velkým „S“. Jeník se před ním schoval pod postel. Ale plyšoví kamarádi ho nakonec našli a naučili ho nebát se tmy.), 2. V lese (Je spánek ukrytý v lese? V mechu či snad ve větvích mohutného smrku? Když ho tam Jeník nenašel, rozhodl se hledat spánek v náruči křoví. Jestli to byl dobrý nápad, to vám poví Hajaja v úterý.), 3. Na louce (Medvídek Brnda tentokrát zavede Jeníka na louku. Jestlipak malí výletníci nezapomenou vzít s sebou dárek pro luční květiny? To se dozvíte od Hajaji ve středu.), 4. V sadě (Každý je šťastný, když je na světě užitečný. K čemu ale slouží ovocné stromy, o které se nikdo nestará a jejich plody nikdo nesbírá. Jak se podaří Jeníkovi a opičce Drndě rozptýlit smutek stromů, to uslyšíte ve čtvrtek.), 5. Na zahradě (Na zahradě zarostlé plevelem se nelíbí nejen dětem, ale ani ředkvičkám, hrachu nebo mrkvi. Jestli Jeník dokáže zvítězit nad bojovným svlačcem, pýrem a ostrými bodláky, to se dozvíte v pátek.), 6. Na poli (Když se nad polem stahují černé mraky a strašlivý Bouřňák vyhrožuje, že pošle dolů na zem velikánské kroupy, bojí se i ten nejstatečnější klas. Ale Jeník s klaunem Prndou se rozhodně nezaleknou!), 7. Na trávníku (Otlačený, hnědý a zválený trávník není to, co bychom chtěli na zahradě mít. Kdo zavinil, že je trávník tak zubožený a jak se s ním Jeník vypořádá, o tom bude vyprávět závěrečná pohádka Hajaji ze seriálu Jak se hračky staraly.).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)