O Picimínkovi 1/7 (2013)

Příběh skřítka Picimínka, který se vydal hledat ztracená červená kolečka z bílého ubrusu napsala Michaela Vetešková. Dramaturgie Zuzana Vojtíšková. Režie Yvona Žertová.

Účinkuje Ota Jirák.

Natočeno v roce 2013. Premiéra 26. 8. – 1. 9. 2013 (7 x 8 min) v cyklu Hajaja. Repríza 11. – 17. 11. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:45 h).

Obsah: 1. Picimínek a přísný semafor. – 2. Picimínek na návštěvě. – 3. Picimínek pilotem. -  4. Picimínek zachráncem. – 5. Picimínek a strážce laviček. – 6. Picimínek znovu na cestě. – 7. Picimínek se vrací.

Pozn.: Text vydal Radioservis v knize O Picimínkovi a Vlakáčkovi (Radioservis, 2015).

Lit.: anonym: Michaela Vetešková: O Picimínkovi. In web ČRo 2 Praha, leden 2016 (anotace). – Cit.: Picimínek je skřítek, kterému na hlavě sedí modrý klobouček, v očích poskakují zlaté jiskřičky a promluví k vám hlasem Oty Jiráka.

Picmínek má rád své kamarády a je smutný, když někomu něco chybí. Právě proto, aby našel ztracená červená kolečka na bílý ubrus, se vydal do světa. Cestou potkává nové nejroztodivnější kamarády, kteří mu pomáhají a ukazují správný směr, ale také nepřátele, kteří se ho snaží zmást a všelijakými prostředky jeho záměr překazit.Jestli se Picimínkovi podařilo najít všechna kolečka a co cestou kromě nich našel a objevil, o tom dětem vypráví Hajaja.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)